Pôvodný slovenský startup získa od Slovak Telekomu (člena skupiny Deutsche Telekom a podporovateľa inkubátora hub:Raum) dotáciu 30-tisíc eur na ďalší rozvoj svojho nápadu.

Mobilná aplikácia Thapir na základe geolokačnej technológie automaticky vyhľadáva udalosti, ktoré sa dejú v okolí používateľa v najbližšom čase. Môže ísť o koncerty, divadelné predstavenia, športové zápasy, alebo aj aktuálne zľavy a akcie.

Thapir pokrýva udalosti nielen na Slovensku, ale aj v európskych a svetových veľkomestách. Okrem detailov o akciách ponúka navigáciu k miestu ich konania či vyhľadávanie udalostí na základe zadanej adresy. V súčasnosti je k dispozícii verzia pre operačný systém iOS.

Súčasťou zmluvy so Slovak Telekomom je plánované rozšírenie aplikácie na platformu Android. Operátor mieni Thapiru zabezpečovať tiež marketingové marketingové aktivity a uvažuje nad previazaním aplikácie so svojimi existujúcimi službami.

Spoluzakladateľ a šéf Thapiru Martin Horváth si od podpory Slovak Telekomu takisto sľubuje využitie synergií na slovenskom trhu. Očakáva tiež, že sa mu zlepšia možnosti vstupu na zahraničné trhy, na ktorých pôsobí Deutsche Telekom.

Thapir zrejme nebude jediný startup, ktorý Slovak Telekom podporí. Firma naznačuje, že v aktivitách smerom k inovatívnym projektom bude pokračovať.

milh

zdroj: etrend

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.